GLAD I LÅGET, FEDE ANMELDELSER!

Sku ikke hunden på hårene

Antologien Sku ikke hunden på hårene fik en MEGET flot lektørudtalelse eller materialevurdering, som det hedder. Når bibliotekerne indkøber bøger, bruger de i høj grad materialevurderingerne som rettesnor for, om bogen er egnet til indkøb. Lektørudtalelsen for Sku ikke hunden på hårene sagde blandt andet (man må kun gengive cirka 10 procent af den samlede udtalelse indtil vurderingen bliver fuldt offentlig på https://bibliotek.dk – om cirka 5 måneder):

Alle novellerne er velskrevne, og man får sig et godt gys. Historierne er bygget godt op, og det fungerer rigtig godt, at de er skrevet over et ordsprog. Denne novellesamling er virkelig god.

Lige nu findes antologien  på 50 biblioteker rundt om i landet. Du kan se her, om den findes på dit bibliotek. Klik på ‘Se hvilke biblioteker der har materialet’. Antologien kan også købes via forlaget Silhuet, Saxo, og andre bogportaler. Kan også lånes/købes som EBog, og min egen novelle, ‘Den der ler sidst, ler bedst’, udkommer snart som lydbog.

Og så har antologien fået de fineste anmeldelser i Himmelskibet og Bogrummet.

Himmelskibet siger blandt andet:

Annette Skibby debuterer med den mere humoristiske “Den der ler sidst ler bedst”, som får to kranier (et uhyggebarometer, som viser uhyggeniveauet for historien, rart at vide, hvis det er godnatlæsning for de lidt yngre).

Jonas deler værelse med storebroren Morten, som altid driller ham og fortæller uhyggelige historier. Da Jonas en nat hører nogle mærkelige lyde, fortæller Morten ham, at det er ‘Dødstoget’ som samler de døde for at køre dem til Helvede. Jonas bliver virkelig bange, men da Morten skal i praktik på jernbanen med skolen, får han en særlig opgave, som heller ikke han synes er så sjov.

… ”Sku ikke hunden på hårene” er en rigtig underholdende og generelt velskrevet antologi, som nok er rettet mod unge, men bestemt også indeholder noveller en voksen læser kan hygge sig med.

… Alt i alt en fin antologi for unge, som både indeholder gys og lidt grin i forskellige grader.

Bogrummet skriver: Jeg var blandt andet vild med “Den der ler sidst, ler bedst” skrevet af Annette Skibby – den tog helt klart en retning jeg ikke havde set komme. Novellen handler om toget med de døde, om hvordan en storebror tager røven på lillebroren – eller er det omvendt.

Jamen altså, siger jeg bare. Kan man være andet end glad i låget med disse udtalelser? Jeg kan ikke … 🙂

 

En kommentar til “GLAD I LÅGET, FEDE ANMELDELSER!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *